Cartofi crocanţi la cuptor (prefierţi)

000Pe post de garnitură sau ca înlocuitori de snacks/chips. Au şi aceştia suficiente glucide, dar măcar sunt fără aditivi nedoriţi (mult-hulitele „E”-uri, cum s-ar zice).

Ce vă trebuie?

Cartofi, apă, sare, piper, ulei de măsline, oregano, foaie de copt, cuptor. Exceptând ultimele două articole, pentru celelalte cantităţile depind de gusturile Domniilor Voastre şi de disponibilul de cartofi existent.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine cartofii (care trebuie să fie aproximativ de aceleaşi dimensiuni şi din acelaşi soi) şi fierbeţi-i în coajă cam 10 – 15 minute. Nu trebuie lăsaţi până crapă la fiert, însă o furculiţă trebuie să pătrundă relativ uşor în ei.
  • Scurgeţi de apă, îndepărtaţi coaja şi tăiaţi-i în sferturi pe lungime. Eventual aşteptaţi întâi să se răcorească puţin, pentru a-i putea manipula fără mănuşi de azbest 🙂 .
  • Aşezaţi-i într-o tavă tapetată cu foaie de copt, stropiţi-i cu ulei de măsline şi potriviţi de sare şi piper.
  • Preîncălziţi cuptorul aragazului la temperatura maximă şi daţi tava cu cartofi la cuptor pentru 30 de minute.
  • Presăraţi cu oregano şi mai daţi cartofii la cuptor încă 10 – 20 de minute, respectiv până când încep să prindă crustă arămie pe la colţuri.
  • Ornaţi cu inele de ceapă verde.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

 

4 thoughts on “Cartofi crocanţi la cuptor (prefierţi)

  1. Pingback: Pui în sos de smântână şi sherry (Tapas) | Food and beyond…

  2. Pingback: Cartofi crocanţi la cuptor (prefierţi) | Bacau Expres

  3. Am facut si eu ceva asemanator acum cateva zile. Doar ca am fiert (cred ca termenul mai potrivit ar fi “blanchat”, deoarece au stat maxim 10 minute la fiert) cartofii deja curatati (taiati in bucati mai mari, tip wedges). I-am scos, i-am scurs si i-am amestecat intr-un castron mare cu un sos facut din EVOO, un pic de aceto balsamico de Modena, praf de usturoi (mi-a fost lene sa mai curat usturoi adevarat) oregano si rozmarin si o lingurita de chilli flakes. Am un cuptor pe gaz foarte penibil si a durat peste o ora sa devina crocanti asa cum trebuie, dar rezultatul a meritat.. zic eu.. (si a zis-o si domnul pe care l-am avut la cina) Cartofii i-am maritat cu o ceafa marinata bine, facuta la tigaie de teflon, cu martori castravetii la saramura productie proprie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.