Cartofi copţi în cuptor

DSC_6060AMare scofală! Într-adevăr, nu-i mare. Nu se compară cu cartofii copţi în spuză, dar na! Dacă aragazu’ de la bloc n-are spuză, asta este. Ne adaptăm.

Câteva recomandări:

  • Cartofii trebuie să fie din acelaşi soi şi de aceeaşi mărime, altfel, cei mici se vor arde, iar cei mari vor rămâne cruzi la mijloc;
  • Înainte de a-i ambala în folia de aluminiu trebuie bine spălaţi, şterşi şi lăsaţi uşor umezi; în felul acesta vor şi „fierbe” puţin;
  • Nu trebuie amplasaţi pe grătar direct în bătaia flăcării, pentru că se vor arde la un moment dat, sau vor trebui întorşi mai des.

Cu cuptorul reglat la 200°C, şi cartofii amplasaţi aşa cum se vede în poză, cartofii albi (nu mai lungi de 5 – 6 cm şi cu diametrul mai mare de 5 cm) se coc bine, fără a se arde, într-o oră şi 45 de minute, maximum 2 ore.

Punând cartofii la marginile cuptorului, centrul vă rămâne liber pentru tava cu friptură :).

Cum şi cu ce alte bunătăţuri îi mâncaţi, nu cred că e cazul să vă dau sfaturi. Merg bine chiar şi cu sosul de iaurt cu usturoi.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!