Mare scofală! Într-adevăr, nu-i mare. Nu se compară cu cartofii copţi în spuză, dar na! Dacă aragazu’ de la bloc n-are spuză, asta este. Ne adaptăm.
Câteva recomandări:
- Cartofii trebuie să fie din acelaşi soi şi de aceeaşi mărime, altfel, cei mici se vor arde, iar cei mari vor rămâne cruzi la mijloc;
- Înainte de a-i ambala în folia de aluminiu trebuie bine spălaţi, şterşi şi lăsaţi uşor umezi; în felul acesta vor şi „fierbe” puţin;
- Nu trebuie amplasaţi pe grătar direct în bătaia flăcării, pentru că se vor arde la un moment dat, sau vor trebui întorşi mai des.
Cu cuptorul reglat la 200°C, şi cartofii amplasaţi aşa cum se vede în poză, cartofii albi (nu mai lungi de 5 – 6 cm şi cu diametrul mai mare de 5 cm) se coc bine, fără a se arde, într-o oră şi 45 de minute, maximum 2 ore.
Punând cartofii la marginile cuptorului, centrul vă rămâne liber pentru tava cu friptură :).
Cum şi cu ce alte bunătăţuri îi mâncaţi, nu cred că e cazul să vă dau sfaturi. Merg bine chiar şi cu sosul de iaurt cu usturoi.
S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!
Pingback: Cartofi copţi în cuptor | Bacau Expres
Pingback: Ceafă de porc la tavă cu piure din cartofi copţi | Food and beyond…
Pingback: Antricot de vită în sos de smântână cu piure irlandez şi sos de merişoare | Food and beyond…
Pingback: Cartofi noi copţi în folie, cu sos de iaurt şi leurdă | Food and beyond…
Pingback: Piure din cartofi copți cu jumări | Food and beyond…