Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take four (burger)

După peștele spadă cu scrijele, tradiționalii mititei și pulpele de pui,  a venit vremea și pentru burgeri. Dacă burgerii făcuți pe tigaia grill i-am încropit de la zero, pentru testarea grillului electric am apelat la niște burgeri gata formați (și congelați) din carne de vită Angus, de la Edenia. Pe grill ar fi încăput trei burgeri din cei patru prezenți în ambalaj, însă am pregătit doar doi, câte unul pe persoană fizică.

_100

_104

Deși OptiGrill de la Tefal are și funcție de dezghețare, am preferat calea clasică: am scos burgerii seara din congelator și i-am lăsat peste noapte în frigider să se decongeleze lent.

_107

Odată programat grillul (are program special pentru burgeri) și preîncălzit, burgerii se fac rapid: în 6 – 8 minute sunt gata de pus în chiflă, iar grillul rămâne suficient de curat, cât să mai pregătiți încă o șarjă.

_109

_114

Chiflele le-am luat “de-a gata” (din Carrefour Market): cu susan, fără ulei de palmier, fără lapte și derivate, fără grăsimi animale. Le-am tăiat pur și simplu în două, fără a le mai prăji/rumeni.

_105

Alte ingrediente necesare unui cheeseburger (le enumăr doar pe cele pe care le-am utilizat, însă voi puteți folosi ce vă poftește inima):

  • două frunze de salată verde;
  • câteva inele de ceapă roșie;
  • 2 castraveciori cornichon în oțet, feliați subțire;
  • 1 felie de brânză Gouda;
  • 3 – 4 lingurițe de sos tartar.

_106

Montajul, conform imaginilor de mai jos:

_110

_111

_112

Iar dacă vreți să fiți cât mai aproape de ceea ce primiți la un local fast food, puteți să-l acompaniați pe domnul Burger cu niscaiva cartofi prăjiți, eventual și cu o salată de sezon.

_102

_113

_115

Nu arată el chiar precum cel de la International House of Pancakes, da’i pe-aproape.

_DSC9926 copy

Și în loc de Cola/Fanta/Sprite, merge și-un pahar de Fetească Neagră de Dealu Mare.

_103

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take four (burger)

  1. Pingback: Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take four (burger) | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.