Brânză Cambozola la cuptor

100După o idee de Adi Hădean.

Deşi cunoscută de mai bine de un veac, brânza Cambozola are certificat de naştere (adică reţetă brevetată şi producţie la nivel industrial) abia din 1970. Cambozola are cetăţenie germană, cu toate că provine dintr-o mamă italiancă (Signora Gorgonzola) şi un tată francez (Monsieur Camembert). De la tată a moştenit consistenţa cremoasă şi coaja de mucegai alb, de la mamă luând „pistruii” albaştri din interior şi tenta puţin picantă (sângele latin, bată-l vina).

 

 

Ce vă trebuie?

  • Una bucată (150 g) brânză Cambozola;
  • Una bucată fructul pasiunii;
  • 2 – 3 fire de oregano proaspăt(cules din grădina proprie din balcon 🙂 );
  • 2 – 3 frunzuliţe de busuioc proaspăt (din aceeaşi sursă cu oregano);
  • ½ linguriţă chimion măcinat;
  • ¼ linguriţă pudră de chilli;

Pentru salată:

  • O roşie medie;
  • Un castravete mai mic;
  • ½ ardei gras galben;
  • ¼ ardei kapia;
  • un praf de sare;
  • puţin piper mozaic (alb, negru, verde, roşu) proaspăt râşnit;
  • câteva picături de ulei de măsline.

Cum procedaţi?

  • Aşezaţi bucata întreagă de Cambozola într-un vas termorezistent şi presăraţi deasupra chimionul;
  • Introduceţi vasul în cuptorul preîncălzit la 200°C şi ţineţi-l acolo timp de 15 – 20 de minute;
  • Ultimele 5 minute porniţi grill-ul;
  • Scoateţi vasul din cuptor, lăsaţi-l să se răcească puţin înainte de a vă apuca de mâncat 🙂 ;
  • Presăraţi peste brânză chilli şi conţinutul fructului pasiunii (pe care-l extrageţi cu o linguriţă din coajă, după ce aţi tăiat fructul în două pe lungime);
  • Ornaţi cu oregano şi/sau cu busuioc.

Merge foarte bine împreună cu o micro-salată preparată rapid din roşii, castraveţi şi ardei şi cu felii de baghetă prăjită sau chiar uscată!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.