Bilanț de mai – sau cum să mănânci decent când n-ai chef de gătit

Titlul acestui articol mi-a fost inspirat de o replică a unui fost student, actualmente fireman la MCFD/CSTO (Csikszereda Tűzoltóság).

Că nu putea să se gate luna fără a vă povesti ceva despre mâncarea gătită de supermarket.

Până acum n-am prea scris de bine despre lanțul de magazine “Profi”. Astăzi, realizând că am o vârstă, i-am reevaluat pe cei de la Profi, gândindu-mă că nu mai am mult până când, la pensie fiind, o să fiu silit să cumpăr doar de la ei. Dacă eram pensionar sau refugiat în Germania, aș fi cumpărat doar de la Aldi 😉 .

PROFI-Bacau-Marasesti-1024x768

Revenind: mă trezesc de dimineață. Boilerul care îmi asigură apa caldă la bucătărie și-a dat obștescul sfârșit, după mai bine de 3 – 4 ani de serviciu credincios. Deci, nicio șansă întru spălatul vaselor murdare implicate la gătit/mâncat. Mă orientez dară spre o chestie mâncabilă fără alte necesități suplimentare de făcut, și intru la Profi; locul unde se află magazinul (“locația” cum s-ar zice mai nou) este irelevant, din motive lesne de înțeles.

Mâ încăpățânez să aștept mai mult de 5 minute la “raionul cu servire asistată”, unde nu era nimeni, nici măcar “lucrătorul comercial” plătit cu minimul pe economie. Sosește “lucrătorul”, mă asistă, și iau: 200 g cartofi wedges, una bucată sos de maioneză cu usturoi (de la Olympia, turcii ăștia cu muștarul “din” Tecuci) și încă una bucată pește pané. Filé de cod (zice vecina mea de la scarabeu, aka “lucrătorul comercial”). Bine filetat, bine panetat, bine prăjit (atât conform examenului vizual din magazin, cât și după analiza senzorială de mai târziu, de acasă).

_101

Până am ajuns la domiciliu, preparatele s-au răcit lejer. Dar hei!, pentru asta s-a inventat cuptorul cu microunde (știți voi, chestia aceea malefică care vă omoară, pentru că microunde, pentru că distrugere structură moleculară, pentru că cuantică ș.a.m.d.).

_102

Bottom line: masă decentă, un fel de fish & chips mâncat acasă, preț decent și accesibil (era să zic affordable) chiar și pensionarilor din afara sistemelor MApN, MAI, Justiție, SRI, SIE. Un prânz pe care și l-ar permite și un profesor universitar, ori chiar un medic, aflați la pensie.

_103

_104

_105

_106

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

5 thoughts on “Bilanț de mai – sau cum să mănânci decent când n-ai chef de gătit

  1. Dupa unii si cuptorul cu microunde dauneaza, cica ,,raman radiatiile” in produsul incalzit!
    Oare au facut ceva scoala medie ,stiu ceva despre fizica solidului si despre undele electromagnetice?

  2. Toate chimicalele care sunt folosite la creșterea legumelor, fructelor, animalelor…toți aditivii folosiți la diferite produse nu mai generează CANCER…acum problema e cuptorul cu microunde 🙂 Haideți să fim serioși, să nu mai producem panică !

    • Se pare că pentru unii sunt necesare semne de avertizare, gen: “Atenție! Urmează o glumă / o ironie / un sarcasm !.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.