Filé de biban cu legume fierte la abur și sos din frunze de sfeclă roșie

200

Probabil o să mi se spună (din nou) că scrierea denumirii preparatului durează mai mult decât pregătirea propriu-zisă a acestuia 🙂 .  De cele mai multe ori încerc să fiu concis.  Nu-mi reușește întotdeauna. Un titlu de genul “Biban cu legume și sos” ar fi fost mai concis, însă ar fi lăsat de dorit atât din punct de vedere informațional, cât și din punct de vedere al atractivității. Cine și-ar fi dorit să citească un articol (fie el și rețetă de mâncare) cu un titlu atât de anost?  Acum, dacă titlul acesta lung a reușit să vă capteze atenția (chiar dacă nu l-am scris cu majuscule și n-am pus nici măcar un “VEZI AICI!” 🙂 ),  să vedem ce-i de făcut.

Ce vă trebuie?

  • Câteva fileuri de biban (cam 1 – 2 bucăți de persoană). Dacă găsiti proaspete, e OK. Dacă le găsiti congelate (cum le-am luat eu din supermarket), le lăsați peste noapte în frigider, să se decongeleze lent. Nu forțați decongelarea în apă sau, mai rău, la microunde!
  • Câteva buchețele de broccoli (proaspăt sau congelat);
  • 100 g “mini-morcovi” (sau baby-carrots dacă vă place mai mult denumirea);
  • 1 – 2 cartofi de mărime medie, curățați și tăiați în cuburi cam de 1,5 cm (circa ½ inch dacă sunteți mai bine familiarizați cu sistemul FPS);
  • ½ lingură de ulei vegetal (sâmburi de struguri sau floarea soarelui);
  • sare, piper (de gustibus).

Cum procedați?

  • Aburiți legumele 7 – 15 minute (broccoli mai puțin, morcovii și cartofii mai mult) – testați cu furculița dacă sunt pătrunse;
  • Între timp scurgeți bine fileurile, tamponați-le cu șervete absorbante pentru a elimina apa în exces, asezonați-le cu sare și piper (proaspăt râșnite, de preferință);
  • Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și rumeniți fileurile căte 3 – 4 minute pe fiecare parte (mare grijă cum le-ntoarceți, ca se rup ușor).
  • Alături de fileuri așezați niște legume (fie un “potpuriu”, fie numai un singur sortiment), puneți din timp un Riesling sec la rece și nu uitați sosul pe bază de frunze de sfeclă roșie.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

5 thoughts on “Filé de biban cu legume fierte la abur și sos din frunze de sfeclă roșie

  1. Pingback: Sos cu frunze de sfeclă roşie | Food and beyond…

  2. Pingback: Biban de mare cu legume fierte la abur și sos din frunze de sfeclă roșie | Bacau Expres

  3. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  4. Pingback: Biban de mare la grill | Food and beyond…

  5. Pingback: Biban de mare la grill | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.