Banane caramelizate

200Din categoria deserturilor rapide. Nu necesită ingrediente multe și scumpe, nici cunoștinte de mastărșăf. Și se face și repede. Din două banane, 2 – 3 linguri de zahăr brut (sau brun), o lingură de unt, gata desertul.

Topiți untul, la flacără mică, într-o tigaie antiaderentă.

Cât se topește untul, curățați bananele și feliați-le transversal. Căliți-le apoi 2 – 3 minute în untul topit, întorcând feliile de banană pe ambele părți.

Adăugați zahărul, amestecați și mai lăsați tigaia pe foc până când zahărul începe să se caramelizeze.

Când considerați că “sosul” s-a îngroșat suficient, turnați compozitia în boluri.

Se poate servi cald sau rece. Eventual puteți adăuga 2 – 3 frunzulițe de mentă proaspătă. Așa, de moft.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.