Antricot de viţel cu piure de cartofi dulci şi cremă de broccoli

100Am găsit nişte antricoate de viţel foarte apetisante şi am încercat să scot un preparat bun din ele. Modurile de preparare, atât pentru antricoate cât şi pentru garnitură nu sunt originale, dar combinaţia rezultată este o premieră în universul cunoscut.

Ce vă trebuie? (pentru 2 porţii)

  • două antricoate de viţel fără os (cca 450 g);
  • un cartof dulce (cam 300 g);
  • o floare de broccoli (cam ½ kg);
  • un praz;
  • doi căţei de usturoi;
  • puţin busuioc;
  • 125 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • 100 g caş de oaie;
  • un vârf de cuţit de cardamom măcinat;
  • unt;
  • ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

Piureul de cartofi dulci:

  • Se curăţă cartoful, se taie în bucăţi potrivite, se fierbe în apă 10 – 12 minute.
  • Se scurge bine şi se pasează împreună cu un vârf de cuţit de cardamom măcinat şi cu 50 g unt. Se adaugă sare după gust.

Crema de broccoli:

  • Se împarte floarea în bucheţele şi se spală bine.
  • Se taie prazul în rondele.
  • Se fierb inflorescenţele de broccoli împreună cu prazul, cam 8 – 10 minute.
  • Se scurg bine de apă.
  • Se pasează, iar apoi se trece într-o tigaie în care în prealabil am topit 50 g unt cu sare şi piper (mozaic) proaspăt măcinate.
  • Când începe să clocotească se adaugă iaurtul se omogenizează, iar apoi se adaugă caşul ras.
  • Se amestecă bine, până când acesta se încorporează.
  • Se potriveşte de sare şi piper.

O reţetă asemănătoare găsiţi aici.

Antricoatele:

  • Aici m-am inspirat de la Adi Hădean, al cărui blog merită să fie citit.
  • Feliile de antricot se spală bine şi se usucă cu un prosop de bucătărie.
  • Se stropeşte o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline şi se încinge la flacără maximă.
  • Se pun antricoatele în tigaie şi se prăjesc trei minute.
  • Se întorc, se adaugă doi căţei de usturoi întregi, curăţaţi, o crenguţă de busuioc şi se mai prăjesc trei minute.
  • Se piperează şi se dă tigaia cu antricoate încă opt minute la cuptorul încins în prealabil la 220°C.

Se serveşte alături de un pahar de vin roşu. Vă recomand Carmenère de Chile din recolta 2011. Îl găsiţi la Selgros la un preţ acceptabil.

 

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

5 thoughts on “Antricot de viţel cu piure de cartofi dulci şi cremă de broccoli

  1. Pingback: Antricot de viţel cu piure de cartofi dulci şi cremă de broccoli | Bacau Expres

  2. Pingback: Rondele de cartofi dulci la cuptor | Food and beyond…

  3. Pingback: Rondele de cartofi dulci la cuptor | Bacau Expres

  4. Pingback: Piure de cartofi aproape clasic | Food and beyond…

  5. Pingback: Cum puteți face “piept de pui la grătar” fără grătar | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.