Andive cu sos Caesar

Andivele crude se potrivesc foarte bine în salate în care mai puteți adăuga pește afumat (ton, somon, butterfish), brânzeturi (Gorgonzola, Roquefort, blue cheese etc.), piept de pui. La o astfel de salată se pretează un dressing pe bază de maioneză, muștar, iaurt, un sos Caesar sau chiar unul cu (puțin) usturoi.

Puteți renunța la adaosurile de pește, pui sau brânză, așa cum o să vedeți în povestea de mai jos. Andivele cu sos Caesar se pregătesc rapid, în 20 de minute cu poze cu tot (fără poze, timpul de preparare se înjumătățește).

_101

Ce vă trebuie?

  • 3 – 4 andive albe mici
  • ½ ceapă roșie mare sau o ceapă roșie medie
  • ½ lămâie – doar zeama
  • 4 – 5 linguri sos Caesar
  • ½ legătură de pătrunjel verde
  • 4 – 5 biscoți (se pot înlocui cu crutoane din pâine prăjită)
  • sare marină, piper mixt proaspăt râșnit – după gust.

Cum procedați?

Curățați ceapa și tăiați-o mărunt, apoi zvârliți-o în castronul/bolul/caserola în care pregătiți salata.

_102

Spălați, scurgeți și tocați mărunt frunzele de pătrunjel verde.

_110

Îndepărtați eventualele frunze „neconforme” ale andivelor, apoi tăiați-le în jumătate pe lungime.

_103

Dacă vă plac andivele, probabil vă place și gustul amărui al acestora. Dacă sunteți mai sensibili la amăreală, înainte de a toca andivele îndepărtați partea lemnoasă de la bază, parte care este responsabilă de gustul amar.

_102

Tăiați în fâșii subțiri (2 – 4 mm) jumătățile de andivă, puneți-le peste ceapa tocată și stropiți totul din belșug cu zeamă de lămâie. Aciditatea acesteia oprește procesele enzimatice care conduc la modificarea culorii andivelor.

_104

_105

_106

Asezonați cu sare și piper, adăugați sosul Caesar și câteva frunzulițe de pătrunjel verde, apoi amestecați. Dacă sosul Caesar luat de-a gata din comerțul socialist capitalist nu vă satisface, vi-l puteți pregăti singuri, ca să fie pe gustul vostru. O sugestie găsiți aici, altele pe Google.

_107

_108

_109

_111

Decorați cu restul de pătrunjel, acoperiți vasul cu un capac etanș (în lipsa acestuia folosiți folie alimentară) și dați-l la rece măcar 30 de minute înainte de servire.

_112

Serviți ca antreu, acompaniate de biscoți (cumpărați de-a gata) sau de crutoane simple.

_101

_113

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.