Ananas la grătar

100Un desert răcoritor, care merge de minune când ieșiți la un grătar. Rețeta originală din care m-am inspirat o găsiți aici.

Ce vă trebuie?

  • 1 ananas proaspăt;
  • 4 – 5 linguri de zahăr brun;
  • o mână de frunze de mentă proaspătă;
  • 50 mL lichior de migdale (amaretto).

Cum procedați?

  • Mai întâi curățați ananasul: îndepărtați extremitățile, curățați coaja, scoateți apoi “ochiurile” cu un cuțit mic bine ascuțit;
  • Tăiați ananasul curățat în rondele de circa 7 – 10 mm grosime și îndepărtați “inima” acestora;
  • Dacă nu vă descurcați pe baza celor spuse mai sus, aveți la dispoziție o mulțime de tutoriale video care vă învață ce și cum. Unul dintre ele îl găsiți chiar aici.
  • Tăiați rondelele în 6 – 8 bucăți și înfigeți-le pe frigărui (de preferință din lemn);
  • Stropiți frigăruile cu jumătate din cantitatea de amaretto;
  • Frigeți ananasul pe grătar, 2 – 3 minute pe fiecare parte;
  • Amestecați zahărul brun cu menta tocată fin, adăugați peste amestec restul de amaretoo și omogenizați amestecul.
  • Tăvăliți bucățile de ananas prin ameste sau pur și simplu întindeți pasta de zahăr mentă și amaretto peste frigărui și desertul este gata!

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Ananas la grătar

  1. Pingback: Ananas la grătar | Bacau Expres

  2. Pingback: Despre frigărui | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.