Ananas caramelizat, cu rom și înghețată

100Un desert mai puțin comun, rapid și ușor de preparat. Aveți nevoie doar de un ananas proaspăt (deși cred că s-ar putea realiza și cu bucăți de ananas din compot, fără a mai adăuga zahăr), câteva lingurițe de zahăr (preferabil zahăr brut, nerafinat sau zahăr brun), 50 mL de rom și, evident, înghețată.

Mai întâi va trebui să curățați ananasul. Am explicat aici cum se face. Dacă indicațiile date vi se par prea sumare, aveți un și un tutorial video, aici. Mai sunt și altele, le găsiți pe youtube.

Tăiați ananasul curățat în cuburi, cam de 2 – 2,5 cm.

Încingeți o tigaie antiaderentă (teflonată sau cu strat ceramic) și puneți în ea bucățile de ananas.

Adăugați zahărul și amestecați până când zahărul se topește și ananasul îl absoarbe în totalitate.

Adăugați romul (aveți grijă să nu se autoaprindă; ar fi bine să luați tigaia de pe flacără când executați această operațiune) și încălziți din nou până când dispare aproape tot lichidul din tigaie.

Lăsați să se răcorească puțin și serviți bucățile de ananas cu înghețată deasupra. Combinarea ananasului caramelizat cu înghețată de fistic și bucățele de ciocolată s-a dovedit a fi inspirată.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.