Despre …

dscn0244wordpress… mine şi despre acest blog

Îmi place să mănânc. Mult (din păcate) şi bine. Cu certitudine nu sunt singurul. Destul de târziu am constatat că-mi place să şi gătesc. Nu ştiu exact când s-a întâmplat acest lucru. Oricum, n-a fost o revelaţie bruscă, ci mai degrabă o lungă perioadă de mici acumulări.

N-am pretenţii de „chef”. Nu am studiat sistematic arta culinară şi nu cred că m-aş descurca dacă aş fi pus în situaţia de a găti pentru câteva zeci de persoane şi sunt sigur de faptul că n-aş fi în stare să gătesc de două ori exact acelaşi preparat.

Nu-mi plac show-urile de gen „Master Chef”, dar îmi place să-l văd pe Jamie Oliver la lucru. Am testat multe reţete găsite pe internet, prin reviste, prin cărţi de bucate sau văzute la TV. Pe unele le-am respectat întocmai, pe altele nu (fie din lipsa unor ingrediente, fie pentru că mi s-a părut că altfel ar fi ieşit mai bine). N-am creat reţete 100% originale, sau cel puţin nu mi-am dat seama dacă am făcut-o.

Până acum mi-am publicat încercările pe pagina de Facebook, însă pe măsura trecerii timpului am constatat că nu este cea mai potrivită platformă pentru aşa ceva (în special dacă vrei să ai ceva sistematic, uşor de clasificat şi rapid de accesat). Aşa a apărut acest blog. Nu l-am făcut nici pentru glorie, nici pentru bani (dar nici nu le-aş refuza :-) ).

Sunt conştient de faptul că există foarte multe alte bloguri, pagini etc. net superioare acestuia. O ştiu de la unul dintre mentorii mei, Homer J. Simpson, care grăieşte profund:

“No matter how good you are at something, there’s always about a million people better than you.”

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoşi!

25 thoughts on “Despre …

 1. Foarte frumos domn professor! Imi place. Nevasta mea intreaba pe cand traduceri in engleza? Ca ea gateste….eu…doar pap! Mult…si bine 😉

 2. Luciane, nu stiam ca ai trecut de la chimie pura la “chimia” alimentara!
  Oricum esti tare la ambele !

  • Luci, “chimia alimentară” mi-a plăcut dintotdeauna, în special partea cu consumul. Acuma, la bătrâneţe, am început să descâlcesc şi partea cu producţia 🙂

 3. Pingback: 100 | Food and beyond…

 4. Ma bucur ca va m descoperit sunteti de mare folos pt mine . Multumesc pt efortul dv .de a ne ajuta.

  • Și eu mă bucur că mă fac util. S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși! 🙂

 5. Complimente pentru blog-ul dvs. Imi este mai mult decat util. Nici mie nu imi ies mancarurile la fel de fiecare data si imi place sa experimentez ori de cate ori am ocazia. Mult succes va doresc!

 6. Sunteți minunat! O buna sursa de inspirație pentru masa de zi cu zi.
  (O agniteanca plecată de vreo 31 de ani de acasă, devenita bucureșteanca de alți 27.)
  Felicitări!!!

 7. Un blog excelent,l-am gasit azi ,,rasfoind” internetul dupa o reteta buna de friptura in crusta de piper(am gasit-o aici) L-am adaugat la favorite 😉

 8. Pingback: Sos alb cu creveți pentru pește | Food and beyond…

 9. Pingback: Șapte ani de căsnicie | Food and beyond…

 10. Îți mulțumesc pentru acest blog, sper că ești bine. Nu ai mai publicat de ceva timp și sper că ești bine. Eu nu am cont de Facebook și nu te urmăresc decat aici. Stay safe.

 11. Incerc acum retea Dvs de Cocosel de padure cu legume la cuptor. Arata minunat si probabil si gustul a fost pe masura. Sper sa imi iasa la fel de bine, e prima oara cand gatesc asemenea lighioana 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.