Supă-cremă de dovlecei cu crutoane

000O supă-cremă care, mâncată fierbinte, fie cu crutoane, fie cu cubuleţe de caşcaval sau Emmentaler, o să vă ungă pe suflet. Şi nici nu-i greu de făcut!

Ce vă trebuie?

  • 6 – 8 dovlecei (cam 1,5 kg);
  • 2 morcovi;
  • 1 pătrunjel;
  • o ţelină (cca 400 g);
  • un ardei gras roşu;
  • o ceapă galbenă mare;
  • un cartof;
  • 4 cuburi Knorr/Maggi de legume;
  • 8 triunghiuri (1 cutie mică) de brânză topită „cu smântână”;
  • piper şi sare după gust;
  • câteva frunzuliţe de pătrunjel verde pentru ornat.

Cum procedaţi?

  • Curăţăţi şi spălaţi bine legumele, pe care le tăiaţi în bucăţi potrivit de mari, cu excepţia cepei, pe care o lăsaţi întreagă;
  • Fierbeţi legumele într-un vas acoperit, în apă cu puţină sare;
  • Când legumele s-au fiert (încercaţi-le cu furculiţa – în special cartoful şi morcovul), adăugaţi cuburile de concentrat de legume şi mai fierbeţi 5 minute;
  • Îndepărtaţi ceapa şi scurgeţi legumele, păstrând zeama în care au fiert; cu aceasta veţi regla ulterior consistenţă supei;
  • Pasaţi bine toate legumele folosind un mixer manual; dacă vreţi să fiţi tipicari, pasaţi totul printr-o sită deasă (eventual de două ori 🙂 );
  • Adăugaţi brânza topită, mixaţi bine şi mai daţi un clocot;
  • Reglaţi consistenţa cu zeama rămasă de la fiert, potriviţi de sare şi piper.

Se serveşte fierbinte, fie cu crutoane, fie cu cubuleţe mici de caşcaval, sau altă brânză tare (şvaiţer, parmezan etc.).

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Later edit:

Dacă vreţi ceva fără „E”-uri, cuburile Knorr pot fi înlocuite în varianta simplă cu sare şi piper; o altă variantă: sare, piper şi nişte supă de pui (găină) dar fără prea multă grăsime. Brânza topită poate fi înlocuită cu succes de caşcaval (poate fi şi afumat) sau şvaiţer, tăiat cubuleţe şi amestecat până se omogenizează bine.

1 thought on “Supă-cremă de dovlecei cu crutoane

  1. Pingback: Supă-cremă de dovlecei cu crutoane | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.