Supă-cremă de ciuperci cu usturoi

100Supa-cremă de ciuperci cu usturoi de astăzi este dedicată tuturor celor care se află pe treapta a doua a (r)evoluției New Age din zilele noastre. Respectiv celor care au evoluat de la stadiul de omnivor la cel de lacto-vegetarian. Celor care au trecut de etapa de ovo-lacto-vegetarian, dar încă n-au ajuns la cea mai de sus treaptă, cea de fructarian

(că până acolo mai trebuie să treacă prin etapa de vegetarian și apoi prin cea de raw-vegan).

101
105

Ce vă trebuie?

  • 400 g ciuperci champignon;
  • 2 – 3 căpățâni de usturoi;
  • 1 țelină mică;
  • 2 cartofi roșii, medii;
  • 1 morcov mare;
  • 1 pătrunjel mare;
  • 1 păstârnac mare;
  • 1 ceapă galbenă (sau albă) medie;
  • 1 ardei gras verde, mic;
  • 1 gogoșar mic;
  • 1 legăturică (2 – 3 crenguțe) de cimbru verde;
  • 200 mL smântână lichidă (min. 35% grăsime);
  • Sare și piper – după gust.

Pentru decor și servire:

  • Pătrunjel verde;
  • Boabe de piper;
  • Ulei de măsline;
  • Parmezan ras;
  • Crutoane.

Cum procedați?

Curățați și spălați bine cartofii, țelina, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, ceapa, ardeiul gras și gogoșarul. Puneți-le la fiert (întregi) într-o oală încăpătoare, împreună cu circa 2 litri de apă. Când apa începe să fiarbă, acoperiți oala cu un capac și lăsați-o pe foc potrivit cam 30 de minute.

103
104

Cât timp fierb legumele, ștergeți bine ciupercile, îndepărtând urmele de pământ și feliați-le. Păstrați 1 – 2 ciuperci tăiate în felii pentru etapa finală de pregătire a supei.

106

Curățați de coajă usturoiul.

102

După ce legumele au fiert, lăsați în oală doar cartofii și țelina. Rădăcinoasele pe care le-ați scos (morcovul, pătrunjelul și păstârnacul) le puteți folosi pentru a pregăti alte mâncăruri. Găsiți detalii aici. Ceapa, ardeiul gras și gogoșarul o să le puneți înapoi în supă, atunci când o să vă spun eu.

Adăugați în supă cățeii de usturoi, ciupercile feliate (n-ați uitat să puneți deoparte 1 – 2 ciuperci?) și legăturica de cimbru.

107
108

Lăsați-le să clocotească vreo 10 minute, apoi reintroduceți în oală ardeiul gras, gogoșarul și ceapa. Asezonați totul cu sare și piper.

109

Adăugați smântâna și lăsați să mai dea un clocot.

110
111

Luați oala de pe foc și, cu mixerul vertical, transformați totul într-o pastă omogenă.

112

Potriviți gustul final de sare și piper, adăugați restul de ciuperci feliate și mai lăsați supa-cremă să fiarbă încă 3 – 4 minute.

113

Serviți supa-cremă fierbinte. Decorați-o cu frunze de pătrunjel verde și boabe de piper roșu.

100

Ori adăugați, înainte de servire, câteva picături de ulei de măsline extravirgin, parmezan ras și crutoane.

114

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.