Sos de iaurt cu usturoi și mentă

208Unii îl adoră. Alții nu-l suportă, ori chiar îl detestă. Pe usturoi, bineînțeles.

Se pornește ca un mujdei clasic, apoi se continuă ca la sosul de iaurt cu usturoi. (Vă recomand un iaurt mai vâscos: fie unul normal, dar cu 10% grăsime, fie un iaurt grecesc, care poate avea între 0 și 10% grăsime – după preferințe). Între cele două etape însă, se adaugă vreo două frunze de mentă proaspătă, mărunțite.

Rezultă un sos răcoros și aromat. Cu arome de mentă și usturoi 🙂

Sos care se potrivește la o grămadă de preparate…

Ciuperci la grătar:

Legume la grătar:

Crochete de dovlecei:

Pește la tigaie ori la tigaia-grill:

Pește ori cărnuri la grătar:

Și lista poate continua…

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “Sos de iaurt cu usturoi și mentă

  1. Pingback: Cotlet și ceafă de porc, cu arome mai mult sau mai puțin exotice, la grătar | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.