Sardele, anșoa, avocado – un altfel de guacamole

100Clasica “pastă de pește”, confecționată din pește în ulei frecat cu unt, ceapă, sare și piper, poate fi înlocuită cu acest guacamole modificat. Este un aperitiv de efect, ușor de preparat. S-ar putea să fiți întrebați dacă este cumva salată de vinete 😉 !

Ce vă trebuie?

  • 2 avocado bine coapte;
  • 1 cutie de sardele în ulei (125 g);
  • 3 fileuri de anșoa;
  • 1 ceapă roșie mică;
  • 1 legătură de usturoi verde (5 – 6 fire);
  • 6 roșii cherry (din care 2 pentru decor);
  • 1 ceapă verde (doar partea verde);
  • 1 limetă (jumătate pentru zeamă, jumătate pentru decor);
  • Sare, piper, chilli – după gust.

Cum procedați?

  • Se toacă mărunt ceapa roșie, usturoiul verde și roșiile cherry și se pun într-un bol încăpător;
  • Se adaugă miezul de la avocado (pe care-l stropiți cu zeamă de limetă pentru a nu se oxida) și se omogenizează bine amestecul cu o furculiță;
  • Se adaugă sardinele scurse de ulei, se sfărâmă cu furculița;
  • Se asezonează cu sare, piper și chilli, apoi se omogenizează pasta rezultată.

Se pune pasta obținută în boluri mici, se decorează cu bucăți de roșii cherry, feliuțe subțiri de limetă, fileuri de anșoa și inele de ceapă verde. Se servește bine răcită, alături de triunghiuri de tortilla.

Dacă tot aveți la îndemână felii de limetă și sare, merge și un shot de tequila.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

One thought on “Sardele, anșoa, avocado – un altfel de guacamole

  1. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Guacamole și alte chestii cu avocado | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.