Salată (salsa) de mango

111În ciuda faptului că are drept ingredient principal pulpa fructului de mango, nu este o salată de fructe, pe post de desert, cum ați fi tentați să credeți. Este o salată care poate acompania cărnuri, pește sau crustacee la grătar.

Ce vă trebuie?

  • 1 mango copt (culoarea lui nu-i chiar un indicator al gradului de coacere, pentru că există multe varietăți, divers colorate; fructul copt nu este rigid la apăsare, ci ușor elastic);
  • ½ ceapă galbenă;
  • 1 ceapă verde;
  • ½ ardei gras roșu;
  • ½ legătură pătrunjel;
  • Zeama de la ½ lămâie;
  • Un praf de piper mozaic proaspăt măcinat;
  • Un praf de chilli;
  • Un praf de sare marină.

Cum procedați?

  • Spălați fructul de mango, și tăiați-l în cuburi mici. Dacă n-ați mai făcut-o până acum, aveți aici un tutorial video. E în limba engleză, dar imaginile sunt suficient de explicite;
  • Curățați ceapa galbenă, spălați-o și tăiați-o de asemenea în cuburi; nu cred că aveți nevoie de un tutorial video și pentru asta 😉 ;
  • Ardeiul, în prealabil spălat și curățat de semințe și de nervuri, îl tăiați de asemenea cubulețe cam de 5 – 7 mm;
  • Ceapa verde o spălați, o curățați și o tăiați rondele;
  • Pătrunjelul spălat și scurs îl tocați;
  • Amestecați ingredientele, stopiți cu zeama de lămâie (dacă doriți puteți înlocui lămâia cu limetă) și asezonați cu sare, piper și chilli.

Gata-i salsa. Aici am combinat-o cu niște homar (despre care vă voi povesti cât de curând) și un Riesling Italian rece și sec. Atât pentru salsa, cât și pentru homar m-am inspirat (și) de aici.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

One thought on “Salată (salsa) de mango

  1. Pingback: Homar la grill | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.