Salată de ton cu fasole, năut și porumb – o rețetă rapidă

O salată a cărei “preparare” durează mai puțin decât mâncatul acesteia. Seamănă izbitor de mult cu asta, dar varianta actuală mi se pare ceva mai concisă.

101

Ce vă trebuie?

  • 2 conserve mici (80 g/bucata) de ton bucăți în ulei, care conțin cam 100 g ton;
  • 1 conservă (425 mL) mix de fasole boabe și năut în saramură;
  • 1 conservă (440 mL) boabe de fasole roșie (kidney beans) în saramură;
  • 1 conservă mică (80 g) boabe de porumb dulce;
  • 1 ceapă roșie medie;
  • 1 linguriță de oțet balsamic (opțional);
  • ½ lingură de sare marină grunjoasă;
  • Piper negru măcinat (opțional, după gust).

Cum procedați?

Curățăți ceapa, tăiați-o peștișori (julienne) și frecați-o cu sare. Eventual adăugați și un strop de oțet balsamic, apoi lăsați-o vreo 5 – 10 minute la marinat, direct în bolul în care pregătiți salata.

103

104

Turnați într-o strecurătoare conținutul conservelor de fasole, năut și porumb, spălați boabele sub jet de apă rece și lăsați-le să se scurgă bine.

102

Adăugați peste ceapa feliată conținutul conservelor de ton, inclusiv uleiul.

105

Adăugați boabele bine scurse, amestecați cu simț de răspundere și potriviți gustul final de sare și piper.

106

107

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “Salată de ton cu fasole, năut și porumb – o rețetă rapidă

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.