Salată de ton cu castraveți murați

100

O salată care nu necesită cine știe ce pregătiri sau cine știe ce prezentare sofisticată. Bănuiesc că ingredientele necesare nu vă lipsesc niciodată din casă. Și dacă lipsesc, le-ați adus în 5 minute de la “Alimentara” din colț.

Ce vă trebuie?

  • 1 conservă de ton bucăți în ulei;
  • 2 cartofi fierți (pot fi recuperați și din supă);
  • 3 castraveți murați;
  • 4 fire de ceapă verde;
  • 5 măsline roșcate;
  • 6 măsline verzi;
  • un praf de sare;
  • un praf de piper “multicultural” (cu alb, cu negru, cu roșu și cu verde);
  • un praf de chilli (mai mult pentru culoare);
  • 2 – 3 linguri de sos de maioneză cu usturoi.

Cum procedați?

  • Dacă n-aveți cartofi recuperați din supă, puteți fierbe doi cartofi, pe care-i tăiați în cuburi de 1,5 cm după ce s-au răcit;
  • Scurgeți bine uleiul din conserva de ton;
  • Spălați castraveții murați, tăiați-i rondele subțiri și lăsați-i  să se scurgă bine; dacă    n-aveți timp de pierdut, stoarceți-i  în pumn;
  • Spălați ceapa și tăiați-o inele mici;
  • Amestecați cartofii, castraveții, ceapa, adăugați sosul de maioneză, potriviți de sare și piper;
  • La sfârșit încorporați bucățile de ton cu grijă, să nu le sfărâmați, adăugați măslinele și decorați cu puțin praf de chilli, piper proaspăt măcinat și inele de ceapă verde.

Dacă nu găsiți sos de maioneză cu usturoi gata preparat, puteți să vă preparați singuri maioneza în care încorporați la sfârșit 2 – 3 căței de usturoi curățăți și zdorbiți în presă. Dacă vi se pare că maioneza e prea “grea” o puteți înlocui cu un sos de iaurt cu usturoi, pregătit ca aici.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

3 thoughts on “Salată de ton cu castraveți murați

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  2. Pingback: Salată de ton cu castraveți murați | Bacau Expres

  3. Pingback: Dressing pentru salata de cartofi cu ceapă și ton | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.