Salată de țelină cu piept de pui

205

Este o salată rezultată prin combinarea a două salate zise “clasice”. Prima este salata de pui cu țelină și maioneză (în care, de regulă, se pune doar piept de pui fiert, țelină crudă rasă și puțină maioneză, apoi se asezonează cu sare și piper), cea de a doua este salata de crudități, care conține țelină, morcov și măr (toate date prin răzătoare, stropite cu zeamă de lămâie și potrivite de sare și piper).

Ce vă trebuie?

  • 1 piept de pui (circa 400 – 500 g);
  • 1 țelină potrivită (350 – 400 g);
  • 1 morcov;
  • ½ măr mare sau unul mai mărunțel;
  • 1 lingură zeamă de lămâie;
  • maioneză din 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar și 350 mL de ulei, preparată ca aici;
  • sare și piper, după gust.

Cum procedați?

  • Fierbeți carnea de pui în apă cu puțină sare (½ linguriță), o scurgeți, îndepărtați pielea, oasele și cartilagiile, iar apoi o tăiați în cuburi mici, cam de 0,5 cm;
  • Curățați țelina, morcovul și mărul și dați-le prin răzătoare;
  • Adăugați la legumele rase zeamă de lămâie – previne oxidarea rapidă a mărului și a țelinei;
  • Adăugați carnea de pui, potriviți gustul de sare și piper, apoi înglobați în amestec maioneza; nu trebuie să o puneți pe toată, dozați cantitatea adăugată după propriile gusturi (cu cât mai puțină, cu atât mai benefic pentru sănătate).

Puteți orna în fel și chip salata (la fel de bine o puteți lăsa și neornată). Important este ca, înainte de servire, să o dați la rece pentru circa 30 de minute, astfel încât să aibă răgazul necesar ca aromele să se întrepătrundă.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Salată de țelină cu piept de pui

  1. Pingback: Salată cu piept de pui | Food and beyond…

  2. Pingback: Ouă umplute cu sardele | Food and beyond…

  3. Pingback: Cum valorificăm ouăle fierte de la Paște | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.