Salată de fasole boabe

000Ce poate fi mai banal decât atât? Nu trebuie să fii un as în ale bucătăritului, trebuie doar să te pricepi să deschizi o conservă şi să tai nişte ceapă fără să plângi prea mult 🙂 .

Ce vă trebuie?

  • O conservă de fasole boabe roşie;
  • O conservă de fasole boabe albă;
  • Câteva fire de ceapă verde;
  • O ceapă roşie;
  • O mână de pătrunjel verde;
  • O lingură de ulei de dovleac;
  • Câteva roşii cherry uscate;
  • Nişte sare marină de granulaţie mare.

Cum procedaţi?

  • Deschideţi conservele de fasole 🙂 ;
  • Scurgeţi bine fasolea şi spălaţi-o (deși e bună la gust şi zeama din conservă);
  • Tocaţi ceapa roşie în bucăţi ceva mai mari, amestecaţi-o cu sare din belşug şi lăsaţi-o vreo zece minute să se înmoaie;
  • Tăiaţi inele ceapa verde (aici am mai adăugat şi partea verde de la o ceapă roşie care încolţise frumos în debara!);
  • Amestecaţi potpuriul de cepe ( 🙂 ) cu fasolea alb-roşie, cu roşiile cherry şi cu frunzele de pătrunjel rupte în bucăţi mari;
  • Stropiţi amestecul cu ulei de dovleac, lăsaţi-l vreo 10 minute ca ingredientele să îşi împrumute aromele.

Asta-i tot.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

3 thoughts on “Salată de fasole boabe

  1. Pingback: Salată de fasole boabe | Bacau Expres

  2. Neee… De ce conserve?! Eu am reteta mea, cu fasole boabe fiarta in prealabil si racita, la care se mai adauga, pe langa ingredientele de mai sus, castraveti murati taiati cubulete, masline, ulei de masline, cimbru si tarhon verde, suc de rosii si putin otet, optional, si un pic de ardei iute tocat. Reteta am “furat-o” de la Spring Time… o nebunie!!!

  3. De ce conserve? Pentru că nu gătesc pentru un regiment și nici pentru cei adunați în fața prefecturii de Ziua Națională. Pentru că, dacă mi-e poftă ACUM de o salată, nu trebuie să aștept să o fac mâine, după ce se înmoaie, fierbe și se răcește fasolea. Pentru că nu am propria mea grădină cu fasole, ca să știu exact din ce an sunt boabele pe care le-am pus la fiert.
    Rețeta furată de la Spring Time am s-o testez și eu, dar ceva mai încolo, că n-am decât tarhon și cimbru uscat. Apropo, la Spring Time foloseau fasole boabe pe care și-o fierbeau singuri, nu? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.