Salată de cartofi cu maioneză light

100

Vă rămăsesem dator cu o salată de cartofi la prepararea căreia se folosește maioneza light. Iat-o:

Ce vă trebuie?

  • 8 cartofi albi, potriviți (500 – 700 g cu totul);
  • 2 legături (8 – 12 fire; depinde de comersant) de ceapă verde;
  • 1 ceapă roșie;
  • 1 bucată de praz (5 cm), numai partea verde;
  • 1 cană de maioneză light (preparată ca aici);
  • ½ legătură de pătrunjel;
  • Sare marină și piper mozaic (ambele proaspăt măcinate) – după gust.

Cum procedați?

Cartofii îi fierbeți în coajă, în apă cu sare, până când intră furculița ușor în ei – ar trebui să fie făcuți cam după 15 minute de când începe să fiarbă apa.

Curățați ceapa roșie și tăiați-o julien (peștișori).

Spălați și curățați ceapa verde, apoi tăiați-o în rondele. Păstrați cam jumătate din partea verde pentru a o încorpora în maioneză.

Spălați, curățați și tăiați în rondele subțiri bucata de praz.

Tocați mărunt pătrunjelul spălat și bine scurs.

După ce s-au răcit bine, curățați cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți potrivit de mari, apoi amestecați-i într-un bol încăpător cu ceapa verde și ceapa roșie.

Asezonați totul cu sare și piper.

Încorporați în maioneza light codițele de ceapă verde și turnați-o apoi peste cartofii cu ceapă.

Amestecați bine și decorați cu inele de praz și pătrunjel tocat.

Înainte de servire lăsați salata, măcar o jumătate de ceas, la frigider.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.