Salată de cartofi cu filé de crap la grătar

_100Am găsit la Cora un stand cu produse alimentare cu preț redus. Le expira termenul de valabilitate în 2 – 3 zile. Am văzut că și alte super/hypermarketuri din Bacău au adoptat recent (sau poate o au mai demult, dar n-am băgat de seamă?) această politică. Nu știu cât de mari sunt reducerile de preț (prețul vechi nu era specificat); în magazinele de cartier din Paris, de exemplu, am văzut baxuri de iaurt (8 cutii), care expirau a doua zi, la un preț de 10% din cel inițial.

Am cumpărat o caserolă (200 g) de filé de crap la grătar cu numai 4,99 Lei. Crap pescuit taman în îndepărtata Argentină (oare în iazurile și lacurile din România nu mai cresc crapi?). Deși producătorul recomanda folosirea lui ca atare, după încălzire prealabilă, l-am luat în ideea că o să-l încorporez într-o salată rece rapidă. Ceea ce am și făcut.

Ce vă trebuie?

  • 200 g filé de crap la grătar;
  • 0,6 – 0,7 kg cartofi mici, roz;
  • 1 – 2 cutii (a câte 125 g fiecare) iaurt grecesc gras (10% grăsime);
  • ½ ceapă roșie mică;
  • 100 g castraveciori în oțet (de dimensiuni cât mai mici: 1 – 4 cm);
  • ½ legătură de pătrunjel proaspăt (eu l-am cules direct din ghiveciul de pe balcon);
  • Sare, piper, chilli (sau boia iute) – după gust.

Cum procedați?

  • Fierbeți cartofii în coajă, în apă cu sare, până când intră ușor furculița în ei (10 – 15 minute de când începe să clocotească apa – în funcție de cât de mari sunt cartofii);
  • Lăsati cartofii să se răcească bine de tot, apoi curățați-i și tăiați-i în 8 – 12 bucăți;
  • Tăiați ceapa julien, și tocați pătrunjelul;
  • Îndepărtați pielea fileurilor de crap și tăiați-le în cuburi cam de 0,7 cm – extrageți eventualele oscioare pe care le observați;
  • Amestecați într-un bol încăpător cartofii bine răciți cu peștele și pătrunjelul;
  • Adăugați iaurtul și amestecați cu grijă;

  • Asezonați cu sare, chilli și piper, apoi împărțiți conținutul bolului în alte două vase;
  • Într-unul adăugați ceapa roșie în celălalt castraveciorii murați (dacă sunt foarte mici, lăsați-i întregi);
  • Amestecați și decorați după preferințe.

Lăsați salatele (deja aveți două tipuri de salată) la rece măcar o jumătate de oră înainte de servire. În momentul consumului mai puteți adăuga suplimentar iaurt (sau nu).

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.