Nu e mare filozofie, dar e de efect. În plus, tăiate rondele pot satisface musafirii politicoşi (care „decât” gustă).
Aveţi nevoie de trei elemente principale:
- suportul, respectiv clătitele;
- liantul, adică o cremă tartinabilă pe bază de brânzeturi;
- pata de culoare, dată de un filé afumat: rozaliu – portocaliu (somon), roşu – brun (ton).
Drept liant puteţi utiliza orice produs de genul „brânză proaspătă de vaci cu verdeţuri” sau vă puteţi prepara propriul liant din urdă sau ricotta amestecate cu smântână sau iaurt gras (10% grăsime), în care aruncaţi o mână de mărar tocat mărunt, ceva sare (doar la nevoie) şi nişte piper proaspăt râşnit.
Întindeţi liantul pe aproape toată suprafaţa clătitei, mai puţin segmentul de cerc pe care se face închiderea. Puneţi peste liant feliuţele de filé (somon, ton etc.), sau chiar felii subţiri de jambon, pancetta sau prosciuto. Rulaţi bine clătita, ungeţi cu pastă de brânză şi capătul de închidere şi lipiţi (ar trebui să stea şi fără adaos de superglue).
Daţi pentru măcar două ceasuri la rece înainte de a felia rulourile.
Spor la treabă!
Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…
Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…
Pingback: Rulouri cu ton și brânză de vaci – un antreu rapid | Food and beyond…
Pingback: Rulouri cu ton și brânză de vaci – un antreu rapid – Bacău Expres
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…