Rulouri cu ton și brânză de vaci – un antreu rapid

Pe vremuri, când acest blog n-avea publicate mai mult de-o duzină de articole, vă povesteam despre niște rulouri asamblate din clătite, somon afumat și diverse creme de brânză. Acum, un antreu executat în aceeași cheie și la fel de ușor (de preparat), rapid (de realizat), lejer (de digerat). Din doar trei ingrediente și-un strop de piper, eventual.

Ce vă trebuie?

Pentru o duzină de dumicați, precum cei din poza de deschidere, o să vă trebuiască nu mai mult de (pentru mai multe bucăți/musafiri, regula de trei simplă vă stă la dispoziție):

  • Două tortillas din făină de grâu – pot fi simple ori cu diverse ierburi într-însele (dacă nu aveți, puteți confecționa rapid niște clătite – aveți grijă să uitați să puneți zahăr în compoziție);
  • O conservă (160 – 170 g) de ton mărunțit (în ulei, în suc propriu, cu lămâie, picant, cum vi-l doriți);
  • O cutie (150 g) de cremă de brânză proaspătă de vaci (gen Almette, Philadelphia ș.a.m.d.) cu diverse adaosuri: ceapă verde, ierburi, roșii și busuioc – după cum vă tună;
  • Niscaiva piper alb măcinat – după gust.

101

102

Cum procedați?

Începeți prin a pune la scurs într-o sită conținutul conservei de ton.

Scoateți de la frigider crema de brânză și lăsați-o să ajungă la temperatura ambiantă (20 – 24 ˚C / 68 – 75 ˚F).

Amestecați într-un vas încăpător tonul mărunțit și scurs, cu crema de brânză, până când obțineți o pastă relativ omogenă. Nu-i musai să folosiți mixerul vertical ori blenderul, o spatulă/lingură/furculiță face toată treaba, suficient de rapid cât să nu faceți febră musculară și suficient de gentil cât să evitați supraamestecarea (overmixing – pour les connaisseures).

103

Întindeți pasta obținută, în strat subțire (dar nu chiar monomolecular) pe lipia (zisă și tortilla) rotundă.

104

Rulați apoi lipia, înveliți-o în folie de aluminiu (ca să nu poată să-i citească extratereștrii gândurile) și dați-o la frigider măcar pentru două ceasuri (ca s-o puteți felia mai bine).

105

Scoateți-o din folie și apoi tăiați-o, cu un cuțit bine ascuțit, în felii groase cam de 2,5 cm (sau circa 1 inch). Dacă le tăiați mai subțire, s-ar putea să le chifligiți, iar dacă le tăiați mai gros, ar trebui fie să mușcați din ele (ceea ce nu e de bonton), fie să aveți gura cel puțin la fel de mare cât a “bunicuței” din Scufița Roșie.

106

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Rulouri cu ton și brânză de vaci – un antreu rapid

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

  2. Pingback: Rulouri umplute cu brânză și pește | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.