Piure de țelină cu ceapă verde

200Astăzi avem o garnitură simplă, ușor de realizat, care înlocuiește cu succes eternul piure de cartofi. Se potrivește bine cu majoritatea cărnurilor fripte. Merge chiar și alături de cotletele lui Buddy Valastro.

Ce vă trebuie?

  • 1 țelină potrivită sau ½ de țelină mare;
  • 2 fire de ceapă verde (doar partea verde);
  • 30 g unt;
  • 1 vârf de cuțit de sare.

Cum procedați?

  • Curățăți țelina și tăiați-o în cuburi cam de 1,5 cm;
  • Spălați și curățăți ceapa; partea verde tăiați-o în rondele fine;
  • Puneți țelina la fiert în apă cu sare;
  • Fierbeți țelina 15 – 20 de minute (măsurate de când clocotește apa), până când intră ușor furculița în ea;
  • Scurgeți apa, eventual păstrați un păhărel, pentru cazul în care piureul iese prea ferm;
  • Adăugați untul, ceapa verde și pasați totul bine; dacă este necesar, mai adăugați puțină apă în care a fiert țelina, ori puțin lapte;
  • Potriviți gustul de sare.

Cam asta ar fi totul. Tocmai v-ați procopsit cu o garnitură care merge de minune alături de niște coaste de miel rumenite în cuptor, cu sos de usturoi copt și cu salată de sfeclă roșie și hrean.

S-aveți pofță și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.