Piept de pui colorat și picant

100Dacă vă plac mâncărurile ceva mai picante, dar nu vă permiteți să pierdeți prea mult timp prin bucătărie, acest piept de pui colorat și picant este exact ceea ce vă trebuie. Iar dacă n-ați reușit să dați peste “condimentul indian” descris mai jos, îl puteți înlocui fie cu “piper de Cayenne”, praf de curry Madras, praf de chilli, ori chiar un ardei iute tocat mărunt.

Ce vă trebuie?

  • 2 felii de piept de pui dezosat;
  • 1 linguriță de curcuma (turmeric);
  • ½ linguriță de “condiment indian” (un amestec de pulberi de curcuma, coriandru, făină de grâu, chimion, ghimbir, piper, muștar, schinduf, ceapă, usturoi, ardei iute roșu de Jamaica);
  • 1 linguriță sos Worcestershire;
  • 1 linguriță sos Tabasco verde (chiar 2 dacă-l vreți “hot”, adică foarte picant);
  • un “vârf de cuțit” de piper mixt măcinat;
  • un “vârf de cuțit” de sare marină;
  • 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri.

Cum procedați?

  • Puneți bucățile de piept de pui într-un bol și turnați peste ele celelalte ingrediente, mai puțin uleiul vegetal;
  • Masați bine carnea cu amestecul de prafuri și sosuri, acoperiți apoi bolul și dați-l la rece pentru cel puțin 2 ore;
  • Încingeți bine o tigaie antiaderentă pe care în prealabil ați uns-o cu uleiul de sâmburi de struguri;
  • Prăjiți bucățile de piept de pui la foc mediu spre mare, 5 – 6 minute, întorcându-le de 2 – 3 ori de pe o parte pe alta (carnea trebuie să fie bine pătrunsă în interior, chiar dacă exteriorul tinde să se caramelizeze).

Merge foarte bine acest preparat rapid cu o garnitură pe bază de orez. Eu am folosit drept garnitură niște risotto cu ciuperci și stafide (umplutura excedentară rămasă de la niște ardei umpluți). Fiind un preparat picant, n-a făcut nazuri când l-am tratat cu Cabernet Sauvignon sec de tot.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.