Pastă aperitiv – brânză de vaci cu somon afumat

111

Probabil vă amintiți “bărcuțele” din felii de ardei gras umplute cu brânză de vaci, acest must have al tuturor aperitivelor de la nunțile românești.

Că nu-i nunta nuntă dacă nu primește tot meseanul o farfurie mare, plină ochi cu 13, 15, 17 ori chiar 21 de “piese” de entrée, pe care, dacă ai proasta inspirație să le razi din farfurie (și le razi, că de la 20:00 – când începe nunta, până la 22:00 când apar, pe ritmuri clasice de marș, făcliile, aperitivele și ospătarii diriguiți de Chef, nu ai parte decât de struguri, alune și tărie & cola), păi tot restul nopții nunții nu-ți mai trebuie nici friptură, nici sarmale, nici măcar tortul miresei.

Dacă v-au cucerit bărcuțele respective, dar le vreți ceva mai deosebite, încercați rețeta pe care v-o propun în continuare.

Ce vă trebuie?

  • 200 g brânză proaspătă de vaci (nu-i musai să fie Hochland);
  • 140 g filé de somon afumat, din care 120 g pentru pastă și 20 g pentru ornat;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 8 – 10 mini-ardei grași (cu cât mai divers colorați, cu atât mai bine);
  • Sare marină, piper mozaic (ambele proaspăt măcinate) – după gust.

Cum procedați?

Curățați și spălați ceapa verde, apoi tăiati-o în rondele. Păstrați cam jumătate din partea verde pentru ornare.

Într-un vas cu pereți înalți puneți bucățile de somon afumat (120 g), ceapa verde, brânza de vaci, sarea și piperul, apoi amestecați totul cu mixerul vertical până când obțineți o pastă omogenă.

Ardeii grași îi tăiați în jumătate pe lungime, le scoateți nervurile și semințele, îi spălați, apoi îi lăsați să se scurgă de apă.

Umpleți jumătățile de ardei (cu linguriță ori cu poșul – cum vă vine mai ușor) cu pasta de brânză și somon, decorând pe deasupra cu inele de ceapă verde și bucățele mici de somon afumat.

Pasta poate fi întinsă și pe tartine din pâine ori baghetă prăjită.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

S-ar putea să vă placă și:

One thought on “Pastă aperitiv – brânză de vaci cu somon afumat

  1. Pingback: Coșulețe umplute cu pastă de brânză și somon afumat | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.