Păpăradă indiană

100Nu știu dacă în India se face vreun fel de păpăradă. Sigur de aia cu creste de slănină nu se face! În viziunea mea, păpăradă indiană ar trebui să aibă ceva carne, brânză și ouă. La carne opțiunile sunt limitate: porc nu, vită nu, mai rămân mielul și puiul (alte chestii mai exotice nu se numără), din care alegem puiul (pentru simplitate). Trebuie musai să fie picantă și colorată: amestecul de condimente cunoscut drept “Madras Curry” și niște curcuma (despre ale cărei efecte benefice puteți citi aici) rezolvă această problemă. În rest, ceva verdețuri găsibile mereu (“all season” cum s-ar zice, adică pătrunjel & mărar) și lactate/brânzeturi de care-am găsit prin frigider.

Ce vă trebuie?

  • 1 pulpă de pui dezosată;
  • 2 ouă;
  • 50 g parmezan ras;
  • 2 linguri de iaurt grecesc gras (10% grăsime);
  • 1 linguriță curcuma (turmeric);
  • 1/2 linguriță Madras curry;
  • 5 fire de mărar;
  • 5 fire de pătrunjel;
  • 1 lingură de ulei vegetal pentru prăjit;
  • sare (piper) – după gust.

Cum procedați?

  • Se taie pulpa de pui în cuburi de circa 1,5 cm și se masează bine cu curcuma și curry, apoi se dă la rece pentru minim o jumătate de oră (dacă stă peste noapte la frigider e și mai bine);
  • Se bat bine ouăle, cu puțină sare și piper, la sfârșit încorporându-se în ele iaurtul și parmezanul ras;
  • Se rumenește (nu mai mult de cinci minute) carnea în tigaia încinsă unsă cu ulei, la final adăugându-se mărarul tocat și apoi ouăle bătute;
  • Se amestecă energic și după 30 de secunde se adaugă pătrunjelul rupt în bucăți mai mari, se stinge flacăra și se lasă tigaia acoperită 1 minut să se desăvârșească păpărada.

Se servește alături de pâine de casă din făină de grâu integrală. Chiar dacă o pregătiți pentru micul dejun, un degetar de palincă înainte să v-apucați de mâncat nu strică!

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

 

4 thoughts on “Păpăradă indiană

  1. This is a comment to the admin. Your website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your traffic to your website: https://luciangavrila.ro They offer 1,000 free visitors during their free trial period and I managed to get over 30,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted visitors than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

    • Thanks Betty, but NO thanks. You can keep all that visitors (free or paid) for you. I don’t want them 😀 Take care.

  2. Pingback: Craig

  3. Pingback: Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră) | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.