Ouă umplute cu ton

100Dacă v-au rămas niște ouă fierte de la Paști, ori dacă vreți să încropiți rapid un aperitiv, sau o gustare, iată o idee simplă care nici nu vă costă mult 🙂 (Cantitățile sunt orientative și sunt calculate pentru doar trei ouă, că atâtea mi-au mai rămas 😀 ).

Ce vă trebuie?

  • 3 ouă fierte tari;
  • 1 conservă de ton mărunțit (185 g);
  • 3 – 4 fire de ceapă verde;
  • 2 linguri de muștar (normal, picant sau amestec al celor două);
  • Zeama de la ½ de lămâie sau de la 1 limetă;
  • 2 – 3 felii de pâine prăjită (toast);
  • Sare, piper, chilli – după gust.

Pentru decor:

  • 1 ridiche roșie;
  • 1 – 2 frunze de salată verde;
  • 1 – 2 cozi de ceapă verde.

Cum procedați?

  • Tăiați ouăle în jumătate, pe lungime și scoateți-le cu grijă gălbenușul;
  • Frecați gălbenușurile fierte cu muștar și zeamă de lămâie (limetă);
  • Amestecați în pasta de gălbenușuri tonul scurs, ceapa verde tăiată în rondele fine și asezonați totul cu sare, piper și chilli;
  • Umpleți albușurile cu pasta astfel obținută;
  • Excedentul de pastă îl puteți întinde pe pâine prăjită tăiată în pătrate mici (2,5 – 3 cm);
  • Așezați ouăle astfel umplute pe un pat de frunze de salată și decorați-le cu inele de ceapă verde și felii subțiri de ridiche.

Înainte de servire este bine să țineți ouăle astfel umplute măcar ½ de oră la rece.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Ouă umplute cu ton

  1. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.