O căpșună, două căpșune…

_300Desertul de astăzi este mult mai simplu de făcut, decât de stabilit care este forma corectă a pluralului pentru căpșună. Am observat că, mai nou, dacă o formă incorectă gramatical este folosită de din ce în ce mai multă lume, Academia Română o decretează ca fiind corectă, sub pretextul evoluției limbii (o soluție mult mai comodă decât aceea de a încerca impunerea formei corecte). Păi dacă-i așa, sa renuntam si la diacritice, să acceptăm că este corect să scriem k în loc de ca și așa mai departe, adică să legalizăm “evoluția” limbii române până la capăt.

Ce vă trebuie?

  • ½ kg căpșune proaspete;
  • 3 – 4 linguri de zahăr brun;
  • 200 mL smântână pentru frișcă (30% grăsime);
  • 125 g iaurt grecesc (10% grăsime).

Cum procedați?

Căpșunele se spală, li se înlătură codițele și se feliază în rondele de 2 – 3 mm.

Se amestecă apoi cu zahărul brun și se lasă la odihnă 10 – 15 minute.

Se adaugă apoi smântâna lichidă și iaurtul, se amestecă ușor pentru omogenizare și se dă amestecul la rece pentru câteva ore, până la dizolvarea completă a zahărului.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.