Fructe, frișcă și bezea – Eton mess

100Fiind vorba despre un desert tradițional englezesc, nu vă așteptați la cine știe ce chestii sofisticate 🙂 Se pregătește ușor și rapid și este foarte indicat pentru zilele călduroase de vară, în ciuda faptului că în Anglia astfel de zile sunt arareori întâlnite. Soția mea a pregătit acest minunat desert, în conformitate cu prețioasele mele indicații, indicații pe care la rândul meu le-am preluat dintr-o emisiune de bucătăreală. Poate prezentarea lasă de dorit, dar având în vedere că desertul respectiv a fost destinat unei ieșiri în natură, am pus mai puțin accent pe estetica preparatului. Și apoi, la ce estetică v-ați aștepta de la un preparat care se numește “mess”? 😉 În ciuda aspectului, a dispărut rapid și integral.

Ce vă trebuie?

  • 400 – 500 g căpșune proaspete (pe care le spălați și apoi le îndepărtați codițele);
  • 250 – 300 g zmeură, mure (merg și afinele), sau amestecuri ale acestora;
  • 800 g frișcă pe care o pregătiți bătând cu puțin zahăr niște smântână grasă (cea cu 32% grăsime e numai potrivită);
  • 150 g iaurt gras (vă recomand iaurtul grecesc cu 10% grăsime);
  • 100 g bezea (puteți cumpăra de la orice cofetărie bezele gata pregătite);
  • 1 praf de zahăr vanilinat (este opțional – merge și fără);
  • 50 mL lichior de cireșe (l-am înlocuit cu niște afinată încă neterminată, adică alcool dublu rafinat + zahăr + sirop de afine + afine).

Cum procedați?

  • Fructele spălate și scurse se zdrobesc parțial fie cu furculița, fie cu ustensila cu care zdrobiți cartofii pentru piure – nu uitați să păstrați câteva fructe întregi pentru decorat;
  • Peste fructele zdrobite se adaugă zahărul vanilinat și lichiorul/afinata, apoi se amestecă ușor;
  • Frișca se amestecă bine cu iaurtul, iar bezelele se rup în bucăți.
  • Într-un bol încăpator se amestecă fructele zdrobite (cu tot cu lichidul pe care l-au lăsat) cu amestecul de frișcă și cu iaurt și cu bucăți de bezea;
  • Se ornează cu fructe întregi și cu bezele și se dă la rece (30 de minute) înainte de servire.

Se poate pregăti pentru servire direct în cupe sau pahare (chiar și de unică folosință dacă mergeți la un picnic). În acest caz puneți pe fundul paharului un strat de amestec de frișcă și iaurt, adăugați deasupra un strat de fructe zdrobite, cu tot cu zeamă, peste așezați bucățile de bezea și acoperiți totul cu un nou strat de frișcă + iaurt. Decorați, de asemenea, cu bezea și fructe întregi.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “Fructe, frișcă și bezea – Eton mess

  1. Pingback: Fructe, frișcă și bezea – Eton mess | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.