File de şalău la cuptor, cu sos alb de ciuperci şi Gorgonzola şi garnitură de legume şi cartofi la abur

200

Iată o modalitate prin care amatorii de peşte care doresc să petreacă un timp cât mai scurt în preajma ustensilelor şi echipamentelor de gătit îşi pot exersa talentele culinare. 🙂

Ce vă trebuie?

  • 2 fileuri mari de şalău, a câte 400 g bucata (ies 4 porţii);
  • 400 g cartofi noi, tăiaţi în cuburi;
  • 200 g copii de morcovi (sau baby carrots, dacă nu vă place traducerea à la Google);
  • 200 g bucheţele de broccoli;
  • 6 roşii cherry;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • sare marină, piper amestec (cu boabe albe, roşii, verzi şi negre), proaspăt râşnite.

Cum procedaţi?

  • Fierbeţi legumele la abur timp de 10 – 15 minute (cât să intre furculiţa uşor în cartofi);
  • Stropiţi peştele cu ulei de măsline pe ambele părţi şi asezonaţi-l cu sare şi piper;
  • Plasaţi fileurile într-o tavă antiaderentă şi daţi-le la cuptorul preîncălzit la 200°C (cuptor pe gaz) timp de 15 minute;
  • Adăugaţi roşiile cherry tăiate în jumătate şi firele de ceapă curăţate şi spălate;
  • Mai daţi tava 5 minute la grill, cât să se rumenească fileurile şi să se înmoaie roşiile;

Scoateţi fileurile pe un platou şi porţionaţi-le. Aşezaţi porţiile de filé împreună cu legumele şi cartofii pe farfurie. Turnaţi peste peşte un sos fierbinte de ciuperci cu Gorgonzola şi serviţi alături un pahar de Riesling sec, bine frapat.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “File de şalău la cuptor, cu sos alb de ciuperci şi Gorgonzola şi garnitură de legume şi cartofi la abur

  1. Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  3. Pingback: Legume autohtone la wok | Food and beyond…

  4. Pingback: Legume autohtone la wok | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.