L-am primit cadou en avant de Sf. Gheorghe. L-am testat pentru prima dată și întâia oară pe 22 aprilie, A.D. 2018. După ce am citit instrucțiunile de folosire, am înțeles că face de toate, mai puțin ouă ochiuri și cartofi prăjiți. L-am testat. Ce face, face bine. Cu condițiile inițiale:
- Maximum pentru 2 – 3 persoane at the time (pardon my French);
- Utilizabil doar indoor (adică în spații închise, nerecomandat grătarelor în aer liber – dar hei!, unde ai electricitate conformă normelor UE (220 – 230 V, 50 – 60 Hz CA), în aer liber?
- Să nu te aștepți că o să reacționeze precum grătarul cu foc direct (lemne sau cărbuni).
Avantajul primar: nu provoacă mirosuri dezagreabile/incitante vecinilor din jur. Avantajul secundar: poți să-l folosești 365 zile (uneori și 366 zile) pe an, fără ca să te uiți în prealabil la “Starea Vremii” prezentată de Busu la ProTV.
L-am încercat mai întâi (a nu se confunda cu 1 Mai) în executarea unor “scrijele”. Pentru cei născuți mai târziu, scrijelele sunt niște rondele de cartof coapte pe plita încinsă. Folosind OptiGrill-ul by Tefal®, am obținut niște minunate scrijele, crocante la exterior, suculente la interior. Din păcate, după 30 de minute de “cooking” într-un “device” care permitea utilizarea a doar (decât?) ½ de cartof. Restul (adică diferența până la doi cartofi) s-a desăvârșit în cuptorul aragazului (220 ˚C – 30 de minute). Failure (again, pardon my french) pentru OptiGrill.
I-am dat și a doua șansă: pește-spadă, șansă de care s-a achitat exemplar. În mai puțin de 25 de minute, ne-a livrat două bucăți de pește gătite exemplar, cu dungile de rigoare.
Una peste alta, acest “device” ne-a oferit un prânz acceptabil spre bun, într-o durată relativ convenabilă (am avut timp să savurăm o palincă de Cluuuj cât s-au pregătit preparatele), savurându-le apoi (evident “cu plăcere”) alături de un pahar de Chardonnay sec bine răcit.
Fără prea mult de curățat:
Dacă v-a plăcut istoria, vă aștept la continuarea cu micii făcuți la același trade marked Optigrill by Tefal.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Pingback: Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take one (peste-spada cu garnitura de scrijele) | Bacău Expres
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take two (mici aka mititei) | Food and beyond…
Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take three (pulpe de pui) | Food and beyond…
Pingback: Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take three (pulpe de pui) | Bacău Expres
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take four (burger) | Food and beyond…
Pingback: Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take four (burger) | Bacău Expres
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take five (file de păstrăv) | Food and beyond…
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take six (ceafă de porc) | Food and beyond…
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take seven (file de crap) | Food and beyond…
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill by Tefal ® – take seven (file de crap) | Bacău Expres
Pingback: Cum gătim cu OptiGrill ® – take eight (filé de somon) | Food and beyond…
Pingback: Pește spadă cu sos de unt usturoiat | Food and beyond…