Cotlete de porc marinate în iaurt și pastă Tandoori

300Dacă v-a plăcut porcul pe canapea, de aceste cotlete de porc marinate în iaurt și pastă Tandoori o să vă înamorați (puneți doi de “n” doar dacă vă înnegriți, înnămoliți sau vă înnodați) de-a dreptul! Pasta Tandoori este specifică bucătăriei indiene și conține o sumedenie de ingrediente: sare, chilli, coriandru, chimion, făină de linte roșie, usturoi, ghimbir, ulei de rapiță, ulei de semințe de bumbac, oțet, curcuma (turmeric), anason, schinduf, cuișoare, scorțișoară, foi de dafin și un colorant alimentar pe bază de oxid roșu de fier (E172). Cum e puțin probabil să găsiți simultan toate ingredientele necesare preparării acestei paste, cel mai bine o cumpărați gata făcută – cam toate magazinele mari care se respectă au așa ceva la raionul cu produse orientale.

Ce vă trebuie?

  • 3 cotlete de porc fără os (cca 300 g în total);
  • 2 lingurițe sos de soia;
  • 2 lingurițe sos de stridii;
  • 2 lingurițe sos Worcestershire;
  • 1 pișcătură de piper negru cu lămâie;
  • 2 linguri pastă Tandoori;
  • 75 g iaurt gras grecesc (10% grăsime);
  • 1 lingură de ulei vegetal;
  • 3 felii de pâine integrală;
  • 3 căței de usturoi întregi, nedecojiți;
  • 3 felii de brânză Gouda;
  • 2 – 3 fire de ceapă verde (doar parte albă);
  • Câteva fire de coriandru (ori pătrunjel verde, pentru decor).

Cum procedați?

Ungeți feliile de cotlet, pe ambele părți, cu sos de soia, sos de stridii, sos Worcestershire, apoi asezonați-le cu piper negru cu lămâie. Dați-le la rece pentru 30 – 40 de minute.

Amestecați pasta Tandoori cu iaurtul și ungeți cu acest amestec, pe ambele părți, feliile de cotlet. Lăsați-le să se odihnească 20 – 25 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 190 – 200 ˚C și ungeți o tavă cu ulei.

Așezați în tavă feliile de pâine integrală, fără a le suprapune.

Puneți pe fiecare felie de pâine câte o bucată de cotlet și câte un cățel de usturoi, zdrobit ușor cu latul cuțitului.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 15 minute. Întoarceți cotletele și mai dați tava acoperită la cuptor pentru încă alte 30 de minute.

Îndepărtați usturoiul (dar nu-l aruncați), întoarceți carnea, presărați peste ea ceapa verde tăiată în rondele mici, așezați peste fiecare bucată de carne câte o felie de Gouda, stingeți focul cuptorului și introduceți din nou tava la cuptor (neacoperită) pentru vreo 5 – 8 minute (până când brânza se topește).

Pe lângă cotletele pregătite astfel am încropit un piure cremos din cartofi copți, căruia i-am adăugat un sos preparat din cățeii de usturoi despre care v-am zis să nu-i aruncați.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.