Cotlete de porc cu hribi

100Simplu, gustos şi degrabă gata!

Ce vă trebuie? (Pentru 2 persoane)

  • două felii de cotlet de porc dezosat;
  • ½ kg hribi proaspeţi sau congelaţi;
  • 100 g pesmet;
  • 200 mL smântână de gătit;
  • 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri (sau de floarea-soarelui);
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust
  • o legătură de mărar.

Cum procedaţi?

  • Cotletele se bat bine(în folie alimentară, de preferat), până când ajung cât roata carului şi se revarsă din farfurie.
  • Se condimentează cu sare şi piper şi se dau prin pesmet.
  • Se prăjesc încet în ulei, la foc potrivit, câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Hribii se taie în bucăţi şi se sotează în puţin ulei de măsline.
  • Se ţin cam 5 – 10 minute la foc mic, sub capac, după care se lasă să fiarbă încet astfel încât să se evapore aproape toată apa conţinută.
  • Se potrivesc de sare şi piper.
  • Se adaugă smântâna şi se mai dă un clocot.
  • Se adaugă mărar proaspăt.

Merge împreună cu un Merlot roşu demisec.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

One thought on “Cotlete de porc cu hribi

  1. Pingback: Cotlete de porc cu hribi | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.