Ceafă de porc marinată în sos de piper negru

001Dacă tot aţi tăiat astăzi porcul, luaţi o bucăţică (sau două) de ceafă şi încropiţi un meniu „fancy”.

Se prepară mai întâi un sos de piper negru. Bucăţile de ceafă porţionate se ung pe ambele părţi cu acest sos (dacă este prea vâscos se diluează cu puţină apă sau cu vin alb) şi se dau la rece, minim două ore (cu cât mai mult, cu atât mai bine).

002003004Înainte de a o găti cu ½ de oră, se scoate carnea din frigider şi se lasă descoperită pentru a ajunge la temperatura camerei.

005006007

 

 

 

Se curăţă cu o spatulă excesul de sos şi se prăjeşte într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei de sâmburi de struguri. Se ţine la flacără medie spre mare, câte 4-5 minute pe fiecare parte.

Drept garnitură se recomandă nişte cartofi dulci la cuptor. Nu omiteţi un pahar de vin bun, evident roşu şi sec.

008

One thought on “Ceafă de porc marinată în sos de piper negru

  1. Pingback: Ceafă de porc marinată în sos de piper negru cu garnitură de yams (cartofi dulci) | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.