Cartofi rumeniți la tavă – garnitura ideală pentru miel

Deși nutriționiștii nu recomandă asocierea cărnurilor “grele” (iar mielul la cuptor intră în această categorie) cu cartofii, indiferent de modul de gătire al acestora (fierți, fripți, copți, prăjiți, înăbușiți ș.a.m.d.), din An în Paște putem devia de la canoanele alimentației sănătoase, făcându-ne de cap cu astfel de combinații delicioase (am zis “delicioase” nu “sănătoase”, da?).

Ce vă trebuie?

  • 6 – 7 cartofi albi, mari (cam 1 kg de cartofi);
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • ½ linguriță de oregano uscat;
  • Sare marină, piper mixt proaspăt râșnit – după gust.

Cum procedați?

Spălați bine cartofii și fierbeți-i în apă cu sare cam 10 – 15 minute (de când începe apa să fiarbă).

După ce s-au mai răcorit puțin (ca să nu vă distrugeți epiderma când îi manipulați) curățați-i de coajă și tăiați-i în felii generoase (cam ca pentru wedges).

_201

Puneți-i într-o tavă încăpătoare, stropiți-i cu ulei de măsline și asezonați-i cu sare, piper și oregano. Împrăștiați-i în tavă într-un strat “monomolecular”, fără a se suprapune.

_202

Dați tava la cuptorul în prealabil preîncălzit la 220 ˚C și lăsați cartofii să se rumenească 35 – 40 de minute.

Din când în când mai dați cu lingura de lemn prin ei, ca să se rumenească uniform pe toate părțile.

_203

_204

Serviți-i drept garnitură la friptura de miel. La mine au mers foarte bine cu chiulota de miel trasă la tigaie, împreună cu salata de sezon aferentă și cu un pahar de Merlot demisec de Recaș.

_205

_206

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “Cartofi rumeniți la tavă – garnitura ideală pentru miel

  1. Pingback: Chiulotă de miel | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.