Cartofi noi la cuptor

Această rețetă de cartofi noi la cuptor am furat-o, fără jenă, de la fetele de la Savori Urbane. Sper să nu se supere prea tare, iar eu să fiu ½ iertat, conform proverbului; ăla cu greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Ca să nu fie plagiat 100%, am înlocuit pătrunjelul cu mărar, iar uleiul simplu l-am substituit cu un ulei de măsline condimentat cu busuioc, cum numai la Carrefour Market găsești 😉 .

101

102

103

Ce vă trebuie?

  • 1 kg de cartofi noi (cam 8 bucăți la ~125 g bucata);
  • 1 căpățână de usturoi (preferabil Made in Romania);
  • 2 – 3 linguri de ulei de măsline aromatizat cu busuioc (cum numai la Carrefour Market găsești);
  • 1 legătură de mărar verde;
  • Sare marină (râșnită pe loc) și piper mixt (proaspăt măcinat) – după gustul fiecăruia.

Cum procedați?

Preîncălziți cuptorul la 200 ˚C.

Spălați bine de tot cartofii. Nu-i momentul să-i curățați de coajă, sunt foarte buni așa. Tăiați-i în rondele fine (2 – 3 mm grosime) și eliminați excesul de apă cu șervete absorbante.

105

Curățați usturoiul, apoi tăiați cățeii în rondele mărunte.

Puneți într-o tavă antiaderentă încăpătoare rondelele de cartofi, cele de usturoi, asezonați cu sare și piper, apoi stropiți cu ulei busuiocat (evident, cum numai la Carrefour Market găsești).

106

107

Amestecați bine pentru omogenizarea compoziției, apoi dați tava la cuptorul încins, pentru aproximativ 1 oră.

108

La jumătatea timpului treceți prin tavă cu o lingură de lemn și învârtiți prin cartofi, ca să se rumenească uniform.

109

Între timp, spălați scurgeți și tocați mărunt mărarul.

104

Aruncați-l în tavă și amestecați-l cu cartofii aproape rumeniți.

110

Lăsați totul la cuptor, amestecând când și când, până în momentul în care rondelele de cartofi sunt suficient de aurii și crocante.

111

Aveți acum o minunată garnitură pentru diverse chestii bazate pe carne sau pește. Ori o minunată mâncare vegetariană sau de post. După cum vi-i vrerea. Puteți să puneți alături și-un vin alb, sec, că nu se supără nimenea. Un Riesling Italian, de paregzampăl.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

3 thoughts on “Cartofi noi la cuptor

  1. Pingback: Cartofi noi la cuptor | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.