Este cineva căruia nu-i plac cartofii prăjiţi? Nu cred. Dintre cei pe care-i cunosc şi cărora le plac cartofii prăjiţi, cred că 99% ştiu că sunt nesănătoşi. Şi le propun o alternativă.
Ce vă trebuie?
Patru cartofi mari. Trei – patru linguri de ulei de măsline (extra-virgin). O jumătate de linguriţă de garam masala. O jumătate de linguriţă de chimion (cumin) măcinat. Un vârf de cuţit de curry Madras. O lingură de mălai. Un praf de sare.
Curăţaţi cartofii şi-i tăiaţi în felii mari (câte 6 per cartof), pe lungime. Masaţi-i bine cu uleiul de măsline. Aşezaţi-i într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pudraţi-i apoi cu condimentele, sarea şi mălaiul. Daţi-i la cuptorul preîncălzit la temperatura maximă pentru 30 – 35 de minute. Din când în când mai amestecaţi în ei cu o spatulă de lemn, ca să se rumenească frumos pe toate părţile. Atât.
Pot fi consumaţi ca atare, cu sosul preferat (Remoulade, de exemplu), sau drept garnitură pentru diverse preparate.
Pingback: Jambon et Brie | Food and beyond…
Deliciosi 🙂 n-am stiut k se poate adauga malai.. 🙂 super idee
Mulțumesc!
Cu plăcere! 🙂